Irene ”Irkku” Paajanen

Hei kaikille! Olen Irkku tai Irene Paajanen, kuten viralliset paperini kertovat. Olen liittynyt partioon vasta 12-vuotiaana ja harmitellut sen jälkeen aina, etten löytänyt tietäni kololle aikaisemmin. Partiossa olen kuitenkin ehtinyt tekemään monenlaisia juttuja niin lippukunta-, piiri-, aluejärjestö- kuin keskusjärjestötasollakin. Olen päässyt kurkistamaan menoa myös tiskin toiselta puolelta järjestösihteerinä työskennellessäni. Onnistuin useampi vuosi sitten löytämään oman paikkani partiossa aluetyön ja lippukuntien tukemisen parista, sillä ilman lippukuntia tätä mahtavaa harrastusta ei olisi.

Lippukuntien ja piirien erilaisuus asettaa omat haasteensa aluetyölle. Eroavaisuudet eivät kuitenkaan saa olla esteenä tai suojamuurina, vaan ne tulee nähdä mahdollisuutena kehittää uutta. Keskusjärjestön aluetyöllä onkin nyt kehittymisen paikka, jotta se voi vastata paremmin näihin erilaisiin tarpeisiin. Lippukuntien näkökulmasta katsottaessa aluetyöltä saadun tuen laatu ei saa olla kiinni kolon sijaintipaikasta. Siksi haluaisinkin olla mukana varmistamassa, että kaikilla piireillä ja alueohjaajilla on tarvittavat työkalut sekä osaaminen lippukuntien toiminnan ja kasvun (mukaan lukien uusien lippukuntien perustaminen) ohjaamista sekä tukemista varten.

Aluevaliokunnan ja aluetyöryhmän toiminta sekä tietotuotteet ovat minulle jo entuudestaan tuttuja. SP:n hallitustyöskentelystä minulla ei sen sijaan ole kokemusta. Uskon kuitenkin muualta partiosta hankkimani hallituskokemuksen myötä oppivani työskentelymallit nopeasti.

Jätä kommentti