Talous

Taloudesta vastaava

Taloudesta vastaava hallituksen jäsen vastaa kokonaisvaltaisesti järjestön taloudenhoidosta sekä operatiivisten ja toiminnallisten riskien seurannasta ja ennaltaehkäisystä yhteistyössä talousvaliokunnan, sen alaisen IT-ryhmän kanssa ja SP:n talousosaston kanssa.

Taloudesta vastaava hallituksen jäsen vastaa järjestön edunvalvonnasta ja yhteiskunta- ja sidosryhmäsuhteista yhdessä keskusjärjestön Y-ryhmän, SP:n puheenjohtajien, SP:n toiminnanjohtajan ja SP:n johtoryhmän kanssa.

SP:n Talousvaliokunta hoitaa SP:n omaisuutta sekä valvoo ja kehittää keskusjärjestön ja suomalaisen partiotoiminnan taloudenhoitoa, riskienhallintaa sekä varainhankintaa.

Taloudesta vastaava on SP:n ensisijainen edustaja erilaisissa keskusjärjestön talouteen liittyvissä yhteyksissä.

Taloudesta vastaavan hallituksen jäsenen ei tarvitse osata kaikkea itse, vaan apuna tehtäviä hoitamassa ovat valiokunnan ja sen alaisten ryhmien jäsenet, SP:n talousjohtaja ja talousosaston henkilöstö sekä muu osaava keskustoimiston henkilökunta.

Tulevien vuosien haasteena tulee olemaan taloudellisen turvallisuuden takaaminen kehittämällä varainhankintaan uusia ratkaisuja sekä IT:n kehittämisen suuri tarve mutta rajalliset resurssit.

Jätä kommentti