Syksyn ensimmäinen vaaliviikonloppu on ohi

Suomen Partiolaisten jäsenkokouksessa Kouvolassa valittiin puheenjohtajaksi Harri Länsipuro (Harjun Pojat, Häme), varapuheenjohtajaksi Niina Johansson (Meritähdet, PäPa) ja partioneuvoston puheenjohtajaksi Valtteri Karhu (Vaasan Metsäveikot, Pohjanmaa). Näin on siis ensimmäinen puolisko syksyn partiovaaleista takana.

Ehdolla puheenjohtajaksi oli kaikkiaan neljä ehdokasta, varapuheenjohtajaksi kolme ja partioneuvoston puheenjohtajaksi neljä. Ehdokkaita haettiin muun muassa anonyymisti jätettävien vinkkien avulla ja piirejä kontaktoimalla. Vaalitoimikunta on näkynyt näiden sivujen lisäksi aktiivisesti Facebookissa ja noin kerran kuukaudessa partioneuvoston laajalle jakelulle lähetetyn tiedotteen kautta. Pyrimme viestimään tarjolla olevista pesteistä kiinnostavasti ja olettaen, että näin merkittävistä luottamustehtävistä kiinnostuneet partiojohtajat uskaltavat asettua ehdolle itse, ilman maanittelupuheluita.

Ehdokasesittelyjen lisäksi ehdokkaat vastasivat viiteen kysymyssarjaan kirjallisesti, osallistuivat kahteen livetenttiin ja viimeiseen vaalitenttiin Kouvolan kokouksessa. Kysymyksiin on päässyt vaikuttamaan kuka tahansa ja piirien päällekkäisiä tenttejä ja kysymyspatteristoja on yritetty estää keräämällä kysymykset yhteisiin tentteihin. Tällä sivustolla ja Facebookissa on käyty kohtuullisen aktiivista keskustelua ja haastettu ehdokkaita.

Siinäpä tärkeimmät faktat vaalitoimikunnan työstä näiden vaalien eteen. Mitä mieltä olet? Missä onnistuimme, mikä kannattaa säilyttää? Missä menimme metsään? Kirjoita kommentteihin tai lähetä palautepostia: anna.munsterhjelm@partio.fi. Kiitos!

Tulevana viikonloppuna valitaan partioneuvostossa viestintä-, ohjelma-, kehitys- ja koulutusministerit, kvy-valiokunnan johtaja ja kv-asiamiehet. Kokoukseen asti voi asettua ehdolle, mutta vaalitoimikunta ei enää toimeksiantonsa mukaisesti etsi ehdokkaita. Esittelemme kuitenkin ehdolle asettuvat tällä sivustolla, kuten jo nyt ehdolla olevatkin.

Jätä kommentti